Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Religie

Pictura este în ulei, din 1809, executatã de pictorul N. Dumitriu. Catapeteasma- patrimoniu artistic este din lemn de tei, executatã de maestrul Bocec, profesor la ªcoala de Arte Iași și pictatã de preotul V. Damian.

În 2010 s-a sãrbãtorit 100 de ani de la târnosirea Bisericii „Sfinții Constantin și Elena” Comarna.

În data de 5 iulie 2009, la Biserica din Comarna, a avut loc instalarea preotului George Hurjui, ca preot II la Parohia Comarna. Biserica parohiei II Comarna are hramul pe 26 octombrie, Sfântul Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, construitã în anul 2010.

Biserica cu hramul Izvorul Tãmãduirii – pãstoritã de preot paroh Ciprian Pintilie – sat Stânca, a fost construită în anul 2010 .

Menționãm faptul cã în satul Curagãu s-a început construcția bisericii cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezãtorul”.

Biserica din Osoi este menționatã ca existând înainte de 1839. Se pare cã ar mai fi fost o bisericã mai veche pe dealul Osoi, astãzi Sãrata. Dovada urmelor unor ziduri și a unui cimitir în locul menționat, confirmã afirmația.

În 1845 se construiește biserica pe locul vechii biserici având hramul Buna Vestire.

Clopotul bisericii este datat cu anul 1804.
La sfârșitul lui 2008 s-au încheiat lucrãrile la reparația capitalã la acoperiș.

Din 2011 se începe repictarea bisericii deoarece au fost încheiate lucrãrile de reparație capitalã, consolidare și modernizare.

Cultul baptist își desfãșoarã adunãrile în cele douã case de cult Osoi, pãstoritã de misionarul Pop Dinu și Comarna, pãstoritã de misionarul Gagea Ionicã.

Ultima actualizare: 13:33 | 23.05.2024

Sari la conținut