Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

Cireșele din Comarna

În comuna Comarna există aproximativ 600 de hectare de livezi de cireși.
Aici, fiecare localnic are în curte măcar câțiva copaci. Satul este cunoscut pe o rază mare pentru fructele de calitate care se recoltează de aici.

În fiecare an, pe piețele ieșene, dar nu numai, ajung câteva mii de tone de cireșe. Localitățile din jurul satului Comarna par a fi și ele contaminate de această „febră a cireșelor” pe marginea drumurilor sunt așezate coșuri din care gospodarii vând cireșe, direct la poarta casei, clienții obișnuiți ai acestora fiind șoferii care tranzitează zona.

Boambe de Cotnari este un soi autohton, foarte valoros de vigoare mare, autosteril, produce abundent și constant. Fructul este mare, cordiform, rotunjite cu pielita de culoare galben aurie, cu pete roz roșietice pe o mare parte din suprafață. Pulpa pietroasă, gălbuie, cu sucul slab colorat, suculentă, dulce și armonios acidulată …

Vezi mai mult …

Monumente istorice

Biserica „Sfinții Voievozi Constantin și Elena” (1804)

Biserica a dispărut înainte de 1947. Un monument de piatră din 1910 marchează locul în care a fost această biserică
Proprietarul originar: Grigore Holtei
Datare precisă: 1804
Ctitor/finanţator: Grigore Holtei

Situl de la „Pădurea Musteață”

Aflat la 1,5 km vest-nord-vest de satul Comarna, lângă cantonul ocolului silvic cuprinde o cetate din perioada Latène și așezări din eneolitic (cultura Cucuteni, faza B), secolele al VIII-lea–al X-lea (Evul Mediu Timpuriu) și o alta din epoca medievală .

Situl de pe „Terasa Prutului”

La 1 km sud-est de satul Osoi cuprinde așezări din Halstattul târziu, secolul al IV-lea e.n. (epoca daco-romană) și secolele al VIII-lea–al IX-lea (Evul Mediu Timpuriu) .

Ultima actualizare: 08:31 | 26.09.2023

Sari la conținut